Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z gotowanej ryby

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
pieczarki ugotowane 10 dag
zielona pietruszka 1\\2 pęczka
sól
mąka
sklarowane masło
płatki kukurydziane
ryba 50 dag (gotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z gotowanej ryby

Rybę osączyć z wywaru i drobno posiekać razem z ugotowanymi pieczarkami i natką pietruszki, dodać bułkę tartą i masło utarte z 2 żółtkami oraz pianą z białek . Doprawić do smaku solą pieprzem , przyprawą i wymieszać .Formujemy podłużne krokiety i obtaczamy je w mące pokruszonymi płatkami ewentualnie gotowej panierce do ryb.Smażymy na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak