Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
masło 25 dag
cukier puder 20 dag
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżka
kakao 1 łyżka
mleko 1 szklanka
marmolada 5 łyżek
bakalie 1 szklanka
rum 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderka

Mąkę, masło i proszek posiekać w misce. Dodać cukier i jajka. Ciasto wyrobić i podzielić na dwie równe części. Rozwałkować i upiec w temperaturze 180°C około 25 minut 2 placki. Jeden placek rozkruszyć. Dodać do niego kakao, rum, rozdrobione bakalie i utrzeć ze szklanką mleka na masę. Drugi placek posmarować marmoladą a następnie nałożyć masę i polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 01.07.2011 18:12
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak