Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
bazylia do smaku
ser żółty 10 dag
śmietana 12% 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szkl
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe w ziołach

1. Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i kroimy wszerz na 3 części. Każdy kawałek mięsa rozbijamy, a następnie oprószamy solą, pieprzem i bazylią.
2. Ser kroimy w 6 pasków. Na brzegu każdego kotleta układamy pasek sera. mięso zwijamy w roladki, a następnie spinamy wykałaczkami.
3. W rondlu rozgrzewamy olej. Dodajemy śmietanę i łyżkę bazylii. Mieszamy.
4. Roladki wkładamy do rondla i dusimy ok 40 min. od czasu do czasu podlewając niewielką ilością bulionu. Podajemy na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.07.2013 20:07
bardzo smaczne
PIOTR11 15.02.2013 09:02
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak