Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z brzoskwiniami i z kruszonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier puder 30 dag
jaja 5 szt
masło 30 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
brzoskwinie 6 szt
rodzynki 10 dag
kisiel 1 op
olejek pomarańczowy 4 krople
kokos 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z brzoskwiniami i z kruszonką

ciasto: Utrzeć z masło i 3 żółtkami, dodać 20 dag cukru pudru i 2 całe jajka, intensywnie miksować.25 dag mąki przesiać z proszkiem do pieczenia dodawać porcjami do masy. ciągle intensywnie miksować. dodać olejek np. pomarańczowy. ciasto wyłożyć do formy. Obrać skórkę z brzoskwini i pokroić na małe cząstki ułożyć na ciasto i posypać rodzynkami.
Z 3 białek ubić pianę dodać 3/4 szklanki cukru pudru( dodawać podczas ubijania porcjami). Dodać kisiel brzoskwiniowy. ubijać razem. Całość wylać na brzoskwinie.
kruszonka: 5 dag mąki, kokos, 10 dag cukru,10 dag masła wyrobić razem.
posypać ciasto kruszonką.
piec w temp 170 C ok 40 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 11.02.2012 10:00
super wygląda i pewnie jeszcze lepiej smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak