Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki drobiowe duszone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 50 dkg.
porcja włoszczyzny
mąka 1 łyżka
śmietana 12% 1/2 szkl.
koperek 1 łyżka
olej 1 łyżka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki drobiowe duszone

Żołądki oczyścić, umyć, zalać wrzącą wodą i obgotować. Następnie wyjąć i przełożyć do rondla ze stopionym tłuszczem i podrumienić.
Podlać wodą, dodać umyte i pokrojone w plastry warzywa, posolić, przykryć i dusić do miękkości. Doprawić śmietaną wymieszaną z mąką, dodać pieprz i zagotować. Odstawić z ognia i dodać koper.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 11.07.2011 12:53
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak