Żołądki drobiowe duszone

Żołądki drobiowe duszone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żołądki drobiowe

    50 dkg.
  • porcja włoszczyzny

  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana 12%

    1/2 szkl.
  • koperek

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żołądki oczyścić, umyć, zalać wrzącą wodą i obgotować. Następnie wyjąć i przełożyć do rondla ze stopionym tłuszczem i podrumienić.
Podlać wodą, dodać umyte i pokrojone w plastry warzywa, posolić, przykryć i dusić do miękkości. Doprawić śmietaną wymieszaną z mąką, dodać pieprz i zagotować. Odstawić z ognia i dodać koper.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

11.07.2011 12:53
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat