Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kapustą i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łazanki 300 gram
kapusta kiszona 400 gram
pieczarki 400 gram
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
sól do smku
pieprz do smku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kapustą i pieczarkami

Kapustę gotujemy w niewielkiej ilości osolonej wody. tak aby była woda lekko poza kapustę. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. Dusimy 10 minut. Makaron odcedzamy. Pieczarki dodajemy do kapusty. Dusimy do miękości. doprawiamy do smaku . makaron podajemy z kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mateusz/matikor 30.06.2011 18:13
lubię łazanki
Mateusz/matikor 30.06.2011 18:13
lubię łazanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak