Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik cytrynowy bez spodu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 750 g
cukier brązowy 1 szklanka
masło 1 kostka
rodzynki 40 g
migdały 40 g
wanilia 1 laska
cytrynka 1 sztuka
mąka 20 g
białko 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik cytrynowy bez spodu

twaróg przepuścić przez maszynę i utrzeć z cukrem nie przerywając ucierania dodać stopniowo masło opłukane i osączone rodzynki posiekane migdały utłuczoną wanilię otartą skórki i sok z cytryny delikatnie wymieszać przesypując mąkę ze sztywno ubitą pianę z białek przełożyć masę do natłuszczonego blachy i piec w gorącym piekarniki 220 stopni 1 godzinę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 03.12.2011 20:44
lubię sernik,pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak