Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki nadziewane fetą i zeieleniną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 sztuk
ser feta 200 gram
sałata czerwona kilka listków
sałata chrupiąca kilka listków
sałata lodowa kilka listków
szczypiorek 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
jogurt naturalny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki nadziewane fetą i zeieleniną

Ziemniaki dokładnie umyć, zapiec w piekarniku ze skórką (aż do nabrania złotego koloru).

Czosnek obrać i przepuścić przez wyciskarkę do czosnku. Następnie rozdrobnione ząbki czosnku umieścić w misce, dodać ser feta i jogurt, przyprawić solą i pieprzem, po czym utrzeć wszystko za pomocą tłuczka na jednolitą masę. Wymyte liście sałaty dokładnie osuszyć, a następnie posiekać na drobne kawałki.

Ziemniaki naciąć wzdłuż wierzchu i tak rozcięte napełniać przygotowaną masą serową. Na koniec całość posypać drobnymi kawałkami sałat oraz drobno posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 13.09.2011 08:44
pycha
Paweł13 13.08.2011 08:49
ciekawy przepis
bursztynek 27.07.2011 23:54
fajny pomysł
ziutula
ziutula 15.07.2011 07:20
pyszne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak