Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta kiszona w słoiiku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 10 główek
marchewka 10 sztuk
sól kamienna 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kiszona w słoiiku

kapuste obieramy z górnych liści i szatkujemy nożem lub na szatkownicy. marchewkę myjemy, obieramy płuczemy. ścieramy na tartce o grubych oczkach. dodajemy sól i dokładnie mieszamy kapustę. Następnie układamy ciasno w słoiku ale nie do końca zostawiamy trochę miejsca . Na koniec nakładamy folie i szczelnie zakręcamy. odstawiamy w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak