Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z rumem i wiśniami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
margaryna 25 dag
cukier 25 dag
jaja 4 sztuki
rodzynki 10 dag
sherry 3 łyżki
rum 3 łyżi
proszek do pieczenia 1 łyża
sól 1 szczypta
cynamon 0,5 łyżki
gałka muszkatołowa 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z rumem i wiśniami

utrzeć margarynę z cukrem nie przerywając ucieranie dodać jajka mąkę proszek do pieczenia połączyć z resztą składników wymieszać dodać opłukane i odsączone rodzynki dobrze wyrobić piec około 90 minut w tem 175 po upieczeniu posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak