Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany dorsz z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 szt
włoszczyzna 1 op
ryż 1 woreczek
sos pomidorowy 1 szkl
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany dorsz z ryżem

1. Filety kroimy w kawałki i oprószamy przyprawą do ryb. Smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Ryż gotujemy na sypko, a warzywa do miękkości. Warzywa kroimy w plastry i mieszamy z ryżem. Doprawiamy. Wkładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Polewamy sosem. Układamy filety. Pieczemy 15 min w temp 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 01.10.2013 08:38
smakowity obiadek
joanna43 20.06.2012 11:28
fajne
zuzanna_z 13.02.2012 11:58
ciekawe
Krystyna32 30.06.2011 17:29
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak