Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ketchup Zosi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 1/2 kg
oliwa 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
cebula 2 sztuki
białe wino 1/4 szklanka
ocet 3 łyżki
sól
pieprz
cukier
chili 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ketchup Zosi

Pomidory kroimy w kostkę, pozostałe składniki siekamy. Wino zagotowujemy, dolewamy odrobinę wody, oliwę i warzywa. Gotujemy. Gdy nadmiar soku odparuje przecieramy przez sito. Całość zagotowujemy, doprawiamy do smaku i przekładamy do słoików. Pasteryzujemy 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak