Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fale Dunaju z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dkg
cukier puder 20 dkg
margaryna 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jaja 5 szt.
jabłka 4-5 szt
cukier waniliowy 1 szt
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: fale Dunaju z jabłkami

margarynę utrzeć z cukrem pudrem na na pulchna masę dodać po 1 żółtku ciągle ucierać .do utartej masy dodać ,mąkę z proszku pod koniec ucierania piany.ciasto podzielić na 2 części.1 wyłożyć na blachę,do 2 połowy ciasta,dodać 2 łyżki.kakao wymieszać i wyłożyć na ciasto.jabłka obrane podzielić na 8 części włożyć na ciemnym cieście piec około 4o minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 21.08.2011 18:44
uwielbiam ten placuszek, moja mama bardzo często go robi
Katarzyna/kate1980 30.06.2011 20:06
ślicznie wygląda ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak