Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z masą śmietankową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 2,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
margaryna 125 gram
śmietana 18 proc 3 łyżki
amoniak 1 łyżeczka
cukier puder 0,5 szklanki
śmietana 30% 1000 gram
jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
masło 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą śmietankową

Margarynę utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać jajka, ucierając. Dodać mąkę, śmietanę, amoniak i wymieszać łyżką. Wlać do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu poczekać aż ciasto wystygnie. Przeciąć na pół, tak by powstały 2 kawałki. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier i nadal ubijać. Płaty ciasta przełożyć masą. Wierzch ciasta lekko posmarować masą śmietanową lub lukrem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak