bulwy smażone

bulwy smażone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulwy

    80 dag
  • tłuszcz

    8 dag
  • tarta bułka

    8 dag
  • mąka

    5 dag
  • jaja

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

bulwy wyszorować, obrać, opłukać, ugotować, ostudzić, pokrajać na grube talarki. panierować w mące, rozmąconych jajkach, tartej bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat