Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj z grilla ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 50 dag
cebula 1 szt
olej wg uznania
śliwki suszone 15 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z grilla ze śliwkami

1. Filety rozmrażamy, myjemy i osuszamy. Nacieramy solą i pieprzem oraz oprószamy przyprawa do ryb. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki.
2. Każdego fileta układamy na kawałku folii aluminiowej skropionym olejem. Obkładamy cebulą. Wzdłuż ryby układamy po kilka śliwek.
3. Folię zawijamy. Pieczemy na rozgrzanym ruszcie ok 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 14.09.2013 22:59
ciekawe polaczenie
Pietruszka 01.07.2012 14:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak