Schab z orzechami

Schab z orzechami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    50 dkg.
  • żółtko

    1 szt.
  • tarty chrzan

    1-2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • jajo

    1 szt.
  • orzechy włoskie

    3 dkg.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, posypać solą, pieprzem i odstawić na parę minut.
Żółtko wymieszać z masłem, chrzanem i posiekanymi orzechami.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowaną masą posmarować kotlety, ciasno zwinąć, spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w jaju i bułce i usmażyć.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

01.03.2013 19:58
ciekawy przepis

jasiek

16.07.2011 20:40
wyśmienity

jasiek

24.05.2011 13:06
ciekawe

marcia71

21.05.2011 11:01
super danie

gosia561

20.03.2011 16:19
niezłe danie

Adamorek

19.03.2011 23:44
pycha

Tomasz17

03.01.2011 19:05
bardzo miła propozycja, muszę spróbować.

Emilia22

29.09.2010 08:10
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat