Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z orzechami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 50 dkg.
żółtko jajek 1 szt.
tarty chrzan 1-2 łyżki
masło 1 łyżka
jajko 1 szt.
orzechy włoskie 3 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z orzechami

Schab pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem, posypać solą, pieprzem i odstawić na parę minut.
Żółtko wymieszać z masłem, chrzanem i posiekanymi orzechami.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowaną masą posmarować kotlety, ciasno zwinąć, spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w jaju i bułce i usmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 01.03.2013 19:58
ciekawy przepis
jasiek 16.07.2011 20:40
wyśmienity
jasiek 24.05.2011 13:06
ciekawe
marcia71 21.05.2011 11:01
super danie
gosia561 20.03.2011 16:19
niezłe danie
Adamorek 19.03.2011 23:44
pycha
Tomasz17 03.01.2011 19:05
bardzo miła propozycja, muszę spróbować.
Emilia22 29.09.2010 08:10
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak