Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka twarożkowa o smaku waniliowym - bez pieczenia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twarożek 1 opakowanie
śmietana 2 łyżki
cukier 3 łyżki
budyń waniliowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Babka twarożkowa o smaku waniliowym - bez pieczenia

Twarożek z cukrem wymieszać i ucierać na gładką masę, dodać budynie, wsypując powoli by nie powstały grudki.Dodać śmietanę gęstą Dodać kilka kropel olejku waniliowego do ciast i deserów i dalej ucierać. Wsadzić do formy o dowolnym kształcie. Chłodzić ok. 1 h. SMACZNEGO!

Przyozdobić owocami wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 27.11.2011 11:49
znakomita
ziutula
ziutula 12.11.2011 12:08
fajny deserek...
Zuzanna5 20.07.2011 08:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak