Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowo-jabłkowe z przepisu mojej mamy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier puder 1 szklanka
jaja 3 sztuki
jabłka 5 dużych
margaryna 0,5 kostki
orzechy włoskie 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowo-jabłkowe z przepisu mojej mamy

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka - miksować. Stopniowo wsypywać mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia. Orzechy zmielić na gładką masę. Dodać do reszty składników i nadal miksować.Jabłka utrzeć na drobnych oczkach. Dodać do masy i wymieszać. Wyłożyć formę margaryną, posypać bułką tartą i wlać ciasto. Piec ok. 1 h w temperaturze 180 stopni. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak