Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowo-truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki świeże 10 dużych sztuk
cukier 2-3 łyżki
śmietanka słodka 1/2 szklanki
lody waniliowe 150 ml
bazylia świeża 10 listków
chili Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowo-truskawkowy

Truskawki rozgnieść, dodać do nich cukier, zagotować. Gorące rozłożyć do pucharków. Lody zmiksować blenderem ze śmietanką, bazylią i chili. Delikatnie wlać na gorące truskawki. Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 09.10.2012 22:18
Ciekawe połączenie. Deser wygląda bardzo smakowicie.
Mati13 02.09.2012 20:25
szkoda że już nie ma świeżych truskawek - pyszny deser!
Weronika_eM 30.06.2011 22:13
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak