Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki mięsne w ketchupie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 60 dkg
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku
przyprawa do zup w płynie 5 łyżek
olej do smażenia
ketchup 1,5 szklanki
kukurydza 1 puszka
marchew gotowana 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki mięsne w ketchupie

Mięso wymieszać z jajkiem, pokrojoną w kostkę cebulą, pieprzem i przyprawą w płynie. Formować małe kuleczki i usmażyć je na oleju. Ketchup przełożyć do garnka. Dodać do niego odsączoną kukurydzę, pokrojoną w kostkę marchew, dołożyć usmażone kuleczki mięsne. Całość zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 19.02.2013 18:49
bardzo pomysłowe
Izabela/bella81 09.12.2011 09:46
pyszne pulpeciki
Marlena/Kinia 02.12.2011 09:35
pomysłowe, mielone z kukurydzą i marchewką na pewno smakuje wyśmienicie.
Tomasz17 23.07.2011 09:53
ciekawy przepis
Weronika_eM 03.07.2011 22:52
Świetny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak