Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

orzeszki pini (prażone) 60 g
sól
cukier
marchewka
sałata chrupiąca 450 g
ser owczy 200 g
ocet balsamiczny 30 ml
oliwa 4 łyżki
rodzynki 80 g
cząstki pomarańczy
majeranek
kapusta czerwona 700 g
sok pomarańczowy 175 (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty

Czerwona kapustę podzielić na ćwiartkę. Liście drobno poszatkować. Sałatę pokroić w paseczki. Marchew pokroić w cienkie słupki. Sok pomarańczowy rozetrzeć dokładnie z octem balsamicznym, solą, grubo zmielonym pieprzem oraz odrobiną cukru. połączyć z oliwą. Rodzynki krótko namoczyć w gorącej wodzie. Owczy ser pokroić n kawałki lub pokruszyć. Przełożyć do salaterki kapustę , sałatę, marchewkę i rodzynki, polać przygotowanym sosem Odstawić pod przykryciem na co najmniej 30 minut w chłodne miejsce. Ponownie przyprawić sałatkę do smaku, posypać orzeszkami pinii. Udekorować małymi cząstkami pomarańczy oraz majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak