Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmelowe banany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 4 szt.
cytryna 1/2 szt.
cukier 5 łyżek
masło 2 łyżki
czekolada mleczna 100 g
mleko 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karmelowe banany

1. Banany obierz ze skórki, obficie skrop sokiem z cytryny. Cukier wsyp na rozgrzaną patelnię, podgrzej, jak najmniej mieszając, by się skrystalizował. dodaj masło, wymieszaj. Włóż banany, smaż z każdej strony kilka minut.
2. czekoladę połam na kawałki. Stop w kąpieli wodnej, wlewając mleko. Goracą czekoladą polej banany. podawaj od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 18.02.2014 10:05
Pyszny deser
jeta72 24.06.2013 12:37
fajny deser :-)
Klausia 12.02.2013 09:20
pyszności :) banany i czekolada to musi być super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak