Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski kopytkowe z parówką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 3 łyżki
jajko 1 szt.
mąka pszenna 500 g
mleko 1/2 szkl.
parówka 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski kopytkowe z parówką

1. Ziemniaki obierz, umy, ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, lekko ostudź, zmiel. Wsyp mąkę pszennąi ziemniaczaną, wbij jajko, wlej mleko, zagnieć.
2. Parówki obierz z osłonek, pokrój na nieduże kawałki. Każdy oblep ciastem, formując okrągłe kluski. Zagotuj rondel osolonej wody, włóż kluski, gotuj ok. 10 min. Wyjmij łyżką cedzakową. Kluski możesz podawać z dowolnym dodatkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.11.2013 09:15
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak