Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z arbuzem, serem feta, oliwkami i marchwią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew sałatkowa 1 łyża
Cebulka złota marynowana Smak 10 szt
ser feta 100 g
kiełki słonecznika 100 g
pestki słonecznika 100 g
mięta posiekana 1 łyżka
arbuz
oliwki czarne 3 szt
oliwki zielone 3 szt
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z arbuzem, serem feta, oliwkami i marchwią

Do miseczki włożyć świeże kiełki słonecznika, dodać pokrojonego w kostkę arbuza, fetę, oliwki, złocistą cebulę, marchewkę i zarumienione na patelni pestki dyni. Dodać miętę i polać sosem sałatkowym greckim Prymat przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu. Całość posypać świeżo mielonym pieprzem. Podawać schłodzoną. Idealna do dań z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak