Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiśnie pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5
cukier 1/4 szklanki
cukier waniliowy
mąka 1/2 szklanki
mleko 1/2 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 1/5 kostki
sól szczypta
cukier szklanka
kisiel wiśniowy
wiśnie szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: wiśnie pod pierzynką

żółtka utrzeć z 1/4 szkl. cukr i cukrem waniliowym. dodac mąkę i proszek do pieczenia. wlac mleko i masło. zmiksować. ciasto wylać do blachy. białka ubić z solą i wsypywac szklankę cukru i kisiel. wiśnie wydrylować. wiśnie ułożyć na cieście na to wylac masę białkową. piec 50 minut w 160 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak