Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń grysikowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 9 łyżek
kasza manna 9 łyżek
mleko 1 litr
masło 2 łyżki
wiórki kokosowe 3 - 4 łyżek
cukier wanilinowy 1/2 torebki
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: budyń grysikowy

Mleko zagotować razem z cukrem. Powoli nadal mieszając wsypujemy kaszę mannę. Gdy masa zacznie się gotować i gęstnieć zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy masło, wiórki kokosowe i cukier wanilinowy i mieszamy. Masę wlewamy do skropionej wodą formy o średnicy 25 cm. Wstawiamy do lodówki ok. 5 -6 godz. Posypać cynamonem i posiekanymi orzechami włoskimi i pokrój w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 03.06.2013 20:47
musi być pycha
pestka 26.04.2013 21:44
to świetny deser
Iwusia 25.04.2013 23:01
bardzo fajny deser
babajaga1969 14.10.2012 19:37
dobre
Fiffi 12.04.2012 23:55
ciekawy przespis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak