Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta wytrawna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 20 dag
masło pół kostki
sól 1/3 łyżki
woda 1/2 szklanki
Farsz:
wędzony boczek 20 dag
żółty ser 15 dag
śmietana 2 dag
jajko 4
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: tarta wytrawna

Zagniatamy ciasto z podanych składników i wkładamy na 2 godziny do lodówki. Rozwałkowujemy ciasto i wykładamy na blachę (można wykleić formę ciastem) nakłuwamy ciasto i wkładamy do lodówki na czas robienia farszu. Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy aż się zarumieni. Jajka roztrzepujemy razem ze śmietaną i przyprawiamy solą i pieprzem. Boczek rozkładamy na cieście, zalewamy jajkami ze śmietaną i posypujemy startym serem. Piec w temp. 180 stopni, aż wierzch tarty ładnie się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.04.2013 12:58
Pyszności :)
anemon 25.02.2012 12:13
Lubię wytrawne tarty, a Twoja zapowiada sie smacznie i pożywnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak