Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka ryżowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 160 g
ogórek 1/2 szt.
marchewki 2 szt.
cebula
rzodkiewki pęczek
sól
musztarda meksykańska 1 łyżka
ocet winny 3 łyżki
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
olej 4 łyżki
kurkuma 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka ryżowa

Ryż ugotować w wodzie z solą i kurkumą. Z musztardy, octu, oleju, soli, pieprzu i koperku zrobić pikantną zalewę. Jarzyny pokroić, wymieszać z ryżem i zalewą. Odstawić na godzinę,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak