Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z kurczaka z ryżem i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
por 1 szt
cebula 1 szt
pieczarki 0.5 kg
śmietana 18 proc 200 ml
ryż 0.25 kg
sól do smaku
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: filety z kurczaka z ryżem i pieczarkami

Umyte,osuszone,pokrojone w plasterki pieczarki,przysmaż na patelni,aż wyparuje z nich sok.Cebulę pokrój w kostkę,a pora w krążki,wrzuć do pieczarek.Całość zalej bulionem wyrobionym z kostki rosołowej rozpuszczonej w szklance wody.Duś ok.10minut.Pokrojonego w kostkę kurczaka przysmaż na oleju i dodaj do warzyw.Zmieszaj ze śmietana.Przyprw do smaku solą i czarnym pieprzem.Posyp kurkumą.Ryż ugotuj na sypko.Przygotowane danie podawaj na ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak