Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 1 szkl
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
kolendra 1 pęczek
sok z cytryny 3 łyżki
sól do smaku
bulion 1 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z soczewicy

Umytą soczewicę mocz całą noc w przegotowanej wodzie.Następnego dnia zagotuj i odlej wodę.Ziarna przełóż do innego garnka i zalej bulionem.Gotuj 40minut.Obraną i startą na tarce marchewkę i pietruszkę dodaj do zupy po 20minutach od zagotowania.Zupę zmiksuj,gdy soczewica bedzie miękka.Dodaj sok z cytryny.Przypraw do smaku solą i pieprzem,przed wydaniem posyp kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak