Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczeniowy ciemny

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos spod pieczenia mięsa 1/2 litra
mąka 1 łyżka
liść liaurowy prymat 1 sztuka
sól do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczeniowy ciemny

Sos spod mięsa zagotować, dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Doprawić do smaku, dodać mąkę wymieszaną z 1/3 szklanki zimnej wody. Zagotować, gotować 2-3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 16.05.2013 13:15
pyszny,aromatyczny sosik.
Alex_M 20.04.2013 10:16
uwielbiam taki sosik!
Iwusia 03.01.2013 22:50
wspaniały sosik do obiadu
IlonaAlbertos 13.12.2012 11:13
Do mięska idealny.
jasiek 05.06.2012 11:30
niezły
Magdalena1110 05.05.2012 00:08
taki jest najlepszy doklusek
cooleczka 16.02.2012 19:17
super, w sam raz do pieczeni
mela251
mela251 17.01.2012 10:11
kocham taki sos
smakoszek 08.09.2011 10:26
pyszny
smakoszek 08.09.2011 10:26
pyszny
mirosława4 07.09.2011 14:42
smaczny sosik robię podobnie
Seba 19.08.2011 08:58
fajny do mięsa
Rybciia 17.08.2011 14:07
pyszny
Motorek 30.07.2011 21:47
najlepszy swojski
Iwona51
Iwona51 14.07.2011 09:54
uwielbiam sosiki
IKrakowianka 06.07.2011 23:28
super jest taki sos na wywarze z mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak