Mintaj na szpinaku z sosem beszamelowym

Mintaj na szpinaku z sosem beszamelowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    60 dag
  • szpianak

    25 dag
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

  • pieprz

  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • mleko

    1,5 szklanki
  • gałka muszkatołowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte filety solimy i odstawiamy. A liście szpinaku zalać wrzątkiem i odcedzić . Po odcedzeniu przełożyć do miski posolić , popieprzyć i zmiażdżonym czosnkiem , od razu przekładamy do naczynia żaroodpornego . Na szpinaku położyć filety. Zrobić sos, czyli masło rozpuszczamy dodać mąkę mieszając robimy zasmażkę , rozprowadzić ją zimnym mlekiem z dodatkiem soli, pieprzu i gałki , energicznie mieszając na wolnym ogniu, to sos powinien pomału zacząć gęstnieć i polać tym sosem filety , wstawiamy od razu do gorącego piekarnika , który wcześniej nastawimy na 190 st . i zapiekamy pół godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

24.04.2013 00:19
rybka szpinak,super przepis

ewaa

22.11.2012 21:19
pychota

smakowita

30.06.2011 13:17
ta rybka zapowiada się smakowicie

Natalia37

30.06.2011 11:07
uwilbiam ryby

Natalia37

30.06.2011 11:07
uwilbiam ryby

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat