Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj na szpinaku z sosem beszamelowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 60 dag
szpianak 25 dag
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 1,5 szklanki
gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj na szpinaku z sosem beszamelowym

Umyte filety solimy i odstawiamy. A liście szpinaku zalać wrzątkiem i odcedzić . Po odcedzeniu przełożyć do miski posolić , popieprzyć i zmiażdżonym czosnkiem , od razu przekładamy do naczynia żaroodpornego . Na szpinaku położyć filety. Zrobić sos, czyli masło rozpuszczamy dodać mąkę mieszając robimy zasmażkę , rozprowadzić ją zimnym mlekiem z dodatkiem soli, pieprzu i gałki , energicznie mieszając na wolnym ogniu, to sos powinien pomału zacząć gęstnieć i polać tym sosem filety , wstawiamy od razu do gorącego piekarnika , który wcześniej nastawimy na 190 st . i zapiekamy pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.04.2013 00:19
rybka szpinak,super przepis
ewaa 22.11.2012 21:19
pychota
smakowita 30.06.2011 13:17
ta rybka zapowiada się smakowicie
Natalia37
Natalia37 30.06.2011 11:07
uwilbiam ryby
Natalia37
Natalia37 30.06.2011 11:07
uwilbiam ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak