Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z malinami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
jajko 1
maliny świeże 2 szklanki
cukier 1/4 szkl.
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z malinami

mąkę, jajko i 1/4 letniej wody ugniatamy na ciasto. odkładamy ciasto na 15 minut. następnie rozwałkujemy na cienkie placki. szklanką wycinamy kółka. Maliny mieszamy z cukrem. Pierogi nadziewamy arszem. gotujemy w osolonej lekko wodzie do czasu aż wypłyną. polewamy śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 30.06.2011 11:56
z malinami nie robiłam pierogów
Sylwia88 30.06.2011 11:09
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak