Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

botwinka mamy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka pęczek
marchewka 2
por
seler
pietruszka
cebula
ziemniaki 1 kg
margaryna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: botwinka mamy

do 2 l wody wrzucamy kostkę rosołową i obrane, umyte i pokrojone warzywa(oprócz botwinki i ziemniaków i cebuli). gotujemy 15 minut. dodajemy pokrojoną botwinkę wraz z liśćmi. gotujemy jeszcze przez 10 minut. Zabielamy smietana z mąką. Ziemniaki gotujemy osobno. cebule kroimy w kosteczkę i smażymy na margarynie. do miseczek nalewamy zupę a na talerz osobno nakładamy ziemniaki i polewamy cebulą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak