Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kalafiorowa z fasolą szparagową, marchewką i groszkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 0,5 sztuki dużej
marchew 3 sztuki
groszek konserwowy 0,5 puszki
pomidor 2 sztuki
oliwa 4 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
szczypiorek usiekany 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kalafiorowa z fasolą szparagową, marchewką i groszkiem

Kalafior, marchew i fasolę szparagową ugotować w osolonej wodzie. Rozdrobnić kalafior na drobne różyczki, fasolkę pokroić w małe słupki, marchew w małe talarki, które należy przeciąć później na pół, szczypiorek drobno posiekać. Dodać sól i pieprz i dokładnie wymieszać. Dodać pokrojony na małe półksiężyce pomidor, groszek konserwowy, dodać oliwę z oliwek i zamieszać delikatnie. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 26.02.2012 09:58
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak