Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane wg Babcigramolki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 kg grzybów małych lub średnich ( same kapelusze )
1 szklanka octu 10 %
3 szklanki wody
12 liści laurowych ( po 2 na słoiczek )
3 łyżeczki gorczycy ( po ½ łyżeczki na słoiczek )
2 cebule
łyżki soli
łyżki cukru
Ziele angielskie całe Prymat 24 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane wg Babcigramolki

Grzyby oczyścić , umyć , zalać wodą i zagotować . Gotować 5 minut .Odcedzić . Zalać ponownie osoloną wodą ( 1 łyżeczka soli ) i gotować 20 minut . Odcedzić .Ułożyć w słoiczkach . Zagotować zalewę . Wodę , ocet , ziele angielskie , liście laurowe , gorczycę , sól , cukier , pokrojoną w talarki cebulę . Gotować 5 minut . Zalać grzyby w słoiczkach gorącą zalewą . Zamknąć słoiczki . Wekować 5 minut .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.12.2010 00:21
Też je marynuję.
Justyna223 23.09.2010 14:19
pozwoliłam sobie dodać zdjęcie, świetny przepis na grzyby marynowane, pierwszy raz je robiłam i są świetne ja tylko zamarynowałam również korzonki, pycha:)
Justyna223 23.09.2010 14:16
3 zdjęcie pojawia się w kilkunastu przepisach na marynowane grzyby,
bogumiła3 17.09.2010 20:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak