Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galatretka truskawkowa z bitą śmietaną ( domowa)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

trusawki 1 kg
cukier 30 dag
woda 2 szklanki
bita śmietana 1 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galatretka truskawkowa z bitą śmietaną ( domowa)

Truskawki umyć, usunąć szypułki, rozdrobnić i wycisnąć z nich sok. Dodać cukier i wymieszać. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje, rozpuścić we wrzątku. Dodać do soku, wymieszać. Galaretkę wlać do przygotowanej formy i wstawić do lodówki. Aby galaretka łatwo wyszła z formy - namoczyć ścierkę w gorącej wodzie i owinąć formę. Gotową bitą śmietaną przyozdobić deser. Można też wykonać ozdoby z owoców.SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak