Kotlety jajeczno-pieczarkowe na zimno

Kotlety jajeczno-pieczarkowe na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 5 jajek

  • 4 łyżki pokrojonego koperku

  • sól

  • pieprz mielony

  • bułka tarta

  • 2 łyżki masła

  • olej

  • pieczarki

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować na twardo 4 jajka. Obrać i rozdrobnić widelcem bardzo drobno. Cebulkę i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę i zarumienić na 2 łyżkach oleju. Przełożyć do masy jajecznej starając się pozostawić tłuszcz na patelni. Dodać koper, surowe jajko, 4 łyżki bułki tartej. Wyrobić dokładnie .Doprawić solą i pieprzem. Uformować 4-5 kotlecików .Obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim na rumiano z obu stron kotlety ( w ostatniej fazie smażenia dodać masło ).Zdjęć z patelni i ostudzić .Podawać z dipami, majonezem , sosem tatarskim .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

edyta18-20

03.10.2010 11:05
bardzo ciekawe kotleciki

kasiurek

13.09.2010 13:14
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat