Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania z pekinką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
ryż 1 torebka
kapusta pekińska 1/2 szt.
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
koperek
koncentrat pomidorowy
bulion
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania z pekinką

Kapustę szatkujemy. Przekładamy na miskę dodajemy wymieszane z przyprawami mięso, wbijamy jajko i dodajemy bułkę tartą. Wyrabiamy masę. Formujemy kotleciki. Każdy obtaczamy w mące i podsmażamy. Przekładamy do garnka. Gołąbki zalewamy bulionem, tak aby się zakryły i dodajemy koncentrat. Gotujemy około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 24.03.2012 11:52
chyba jutro takie zrobię :) bo naprawdę fajny przepis
gusia1000 19.09.2011 16:31
Robię często i są smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak