Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Fasolka szparagowa żółta 1 kg
masło 1/2 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szkl.
sól 1 łyżka
cukier 2 łyżeczki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

Fasolkę umyć i poodcinać końcówki z ogonkami. Gotuj przez ok. 15-20 min w wodzie z solą i cukrem (musi być al dente), odcedzić. Masło rozpuścić na patelni i wsypać bułkę tartą. Podsmażyć aż bułka delikatnie się zarumieni. Zdjąć patelnię z palnika. Dodać do bułki fasolkę i pieprz do smaku. Wszystko wymieszać. Można jeść samą lub jako dodatek do dania głównego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 15.10.2012 21:06
też tak lubię - z konkretną ilością bułki
halinka1011 30.06.2011 08:44
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak