Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z ananasem i śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 0,5 kg
ananas puszka
śliwki suszone 20 szt
rozmaryn
kostka rosołowa
ziele angielskie 5
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z ananasem i śliwkami

Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w poprzek włukiem na kawałki. nasieramy przyprawą do drobiu. układamy w naczyniu żaroodpornym i obkładamy połówkami ananasa oraz śliwkami. Podgrzewamy sok z ananasa i rozpuszczamy kostkę rosołową. dodajemy przyprawy. indyka zalewamy sosem i pieczemy 1,5 godziny w 160 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 30.06.2011 09:11
pychota
halinka1011 30.06.2011 08:43
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak