Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawkowy sorbet na biszkopcie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
truskawki 1 kg
galaretka truskawkowa 2
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: truskawkowy sorbet na biszkopcie

Jajka ubiajamy z cukrem dodajemy mąke i mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy 15 minut w 160 stopniach. galaretki rozpuszczamy i odstawiamy do zastygnięcia. truskawki miksujemy gdy galaretka stężeje dodajemy ją do musu. żelatynę rozpuzczamy w 3 łyżkah wody i wlewamy do masy. po czym wylewamy ją na biszkopt i wstawiamy do lodówki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 02.01.2012 20:13
ciekawe
Małgorzata113 30.06.2011 08:39
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak