Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek 2

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białej kiełbasy 3-4 laski
ziemniaki 4 duże
cebula 1
smalec
Żur w butelce 1
czosnku granulowanego Prymat 0,5 łyżeczki
mąki 1 łyżka
wody 0,5 szkl.
Majeranek suszony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek 2

W wodzie zagotować białą kiełbasę. Jak się dobrze sparzy, wyjąć i wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Osolić. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać żur z butelki (ja kupuję kujawski). Na małej ilości smalcu podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodać cebulę do żuru, przyprawić majerankiem. Zaciągnąć zupę mąką rozrobioną w wodzie. Białą kroję w plasterki i dodaję do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 09.12.2012 11:52
lubimy
Miki 21.07.2012 14:12
pycha
Robert10 28.07.2011 13:09
uwielbiam
Edyta31 23.07.2011 23:57
pysznie wygląda i smakuje :)
Emilia22 30.06.2011 08:59
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak