Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sushi z filetem pstrąga

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do sushi
cukier
natka pietruszki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sushi z filetem pstrąga

Filet z pstrąga nacieramy porządnie solą i odstawiamy pod przykryciem na ok 60 min .
Ryż płuczemy ,aż woda będzie czysta gotujemy z dodatkiem łyżeczki octu ryżowego .Gotujemy ok 15 min . Potem dodajemy troszkę cukru i jeszcze troszeczkę octu winnego. Zostawiamy do ostygnięcia.Filet z pstrąga polać octem ryżowym marynować 15 min. Z ryżu uformować kwadraciki nożem wyrównać . Filet z pstrąga pokroić na części i obtoczyć w posiekanej natce -ułożyć na ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 27.06.2012 07:49
smaczne
Anna133 02.07.2011 07:33
wygląd świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak