Puchata jajecznica z pieczarkami :

Puchata jajecznica z pieczarkami :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 łyżki masła

  • szczypta soli

  • pieprz mielony

  • 1 łyżka śmietanki 18 %

  • pieczarki

    4 szt
  • jajka

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać łyżkę masła i usmażyć na niej na rumiano pokrojone w plasterki pieczarki .Rozdzielić białka od żółtek . Białka dobrze roztrzepać ze śmietanką .Na patelnię dodać pozostałe masło i poczekać aż się rozgrzeje. Wlać białka ze śmietanką i doprowadzić do ścięcia cały czas mieszając . Posolić i popieprzyć . Włożyć żółtka .Zamieszać .Chwilę smażyć doprowadzając do lekkiego ścięcia żółtek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

andzia123

05.03.2012 08:56
super

kasiurek

30.09.2010 08:44
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat