Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puchata jajecznica z pieczarkami :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 łyżki masła
szczypta soli
pieprz mielony
1 łyżka śmietanki 18 %
pieczarki 4 szt
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Puchata jajecznica z pieczarkami :

Na patelni rozgrzać łyżkę masła i usmażyć na niej na rumiano pokrojone w plasterki pieczarki .Rozdzielić białka od żółtek . Białka dobrze roztrzepać ze śmietanką .Na patelnię dodać pozostałe masło i poczekać aż się rozgrzeje. Wlać białka ze śmietanką i doprowadzić do ścięcia cały czas mieszając . Posolić i popieprzyć . Włożyć żółtka .Zamieszać .Chwilę smażyć doprowadzając do lekkiego ścięcia żółtek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 05.03.2012 08:56
super
kasiurek 30.09.2010 08:44
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak