Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z bakłażanem i sosem z czarnych oliwek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 500 gram
bakłażan 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
oliwki czarne 100 gram
oliwa 4 łyżka
czosnek 2 ząbek
tymianek 2 listek
kapar 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z bakłażanem i sosem z czarnych oliwek

Makaron spaghetti ugotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić na sitku i polać zimną wodą.

Bakłażana, pomidora i paprykę pokroić w kostkę. Oliwki i kapary drobno posiekać. Posiekany czosnek podsmażyć na rozgrzanym oleju, następnie dodać dodać do niego posiekane warzywa wraz z oliwkami i kaparami. Całość posypać tymiankiem (liście) i dusić na średnim ogniu przez około 15 minut. Do smaku można doprawić zarówno solą, jak i pieprzem. Całość wymieszać z makaronem (można też położyć na rozłożonym na talerzu makaronie). Gotowe danie posypać startym serem (opcjonalnie).

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz18 11.09.2011 23:37
pysznie
Kate131 01.07.2011 08:55
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak