Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z czosnkiem i czuszką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 500 gram
czosnek 4 ząbek
czuszka 3 strączek
oliwa 4 łyżka
natka pietruszki 2 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z czosnkiem i czuszką

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie na sitku odcedzić i polać zimną wodą.

Strączki czuszki dokładnie umyć, usunąć gniazda i drobniutko posiekać. Ząbki czosnku obrać, najlepiej przekroić na pół (wybrać zielony pędzik z środka - jeśli jest). Następnie połówki ząbków czosnku posiekać.

Na patelni rozgrzać oliwę, później podsmażyć na niej czosnek, następnie dodać do niego czuszki, wymieszać i chwilę smażyć razem. Całość można posolić do smaku. Następnie tak przygotowaną zasmażkę wymieszać z wcześniej przygotowanym makaronem spaghetti.

Całość można posypać drobniutko posiekaną natką pietruszki.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 22.08.2011 22:32
smacznae
stokrotka 01.07.2011 07:08
no, naprawdę niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak